Harta

Array

Kerko
x km
km
Array

keneta-2Historia e kompanisë filloi në 1999 kur familja Aliu themeluan  n.t.p. KËNETA dhe hapën dyqanin e tyre të parë me pakicë në shtëpinë e tyre familjare në Ferizaj, e cila ishte gjithashtu shtëpia e zyrës kryesore. Dyqani i parë ofronte vegla pune të ndryshme dhe material si bulona, dado, vida etj. Në tempon e shpejtë të zhvillimit ndikuan shumë faktorë, si: bashkëpunimi me top-brendet nga vendet e Europës, koncepti ideal i dyqanit professional dhe njohuritë profesionale të stafit së bashku me besnikrinë e krijuar të klientit. Menjëher pas periudhës së pasluftës, kompania Këneta filloi bashkëpunimin me brendin e veglave të punës DeWalt, duke furnizuar kështu KFOR-in amerikan dhe atë grek për disa vite. Tempo e njejtë vazhdoi edhe vitet në vijim, kompania filloi qe të bëjë shitjen me shumicë të mallrave në të gjithë territorin e Kosovës. Pas rritjes së kërkesave, kompania hapi depon e re në Ferizaj në vitin 2002. Në fundin e vitit 2003, kompania Këneta filloi bashkëpunimin me brendin e veglave profesionale Makita, duke përfaqsuar të njejtën në të gjithë territorin e Kosovës. Me një përkushtim maksimal kompania arriti që të krijoj një rrjet të shitjes me një strukturë të fortë në të. Gjatë viteve në vijim, pas rritjes së kërkesave të klientëve kompania filloi bashkëpunimin me mbi 30 kompani europiane, duke u konsideruar kështu si kompania e pare që sjelli kualitetin në tregun e Kosovës. Në vitin 2011 kompania filloi punimet në qendrën e re me mbi 4500m2 në Ferizaj. Hapja e qendrës së re u bë në vitin 2013, një hapsirë prej 1500m2 i’u dedikua shitjes me pakicë dhe hapsira tjeter u shfrytëzua si depo e mallrave. Një epokë e re në jetën e kompanisë filloi me zhvendosjen në qendren e re. Modernizimi i hapsirës, marketingu paten një rëndësi të veqant. Kështu, Këneta u bë shënjestër e shumë brendeve europiane dhe botërore, ku deri në vitin 2017, kompania prezentohet  në tregun kosovar me mbi 60 brende. Synimi I mëtutjeshëm i kompanisë është zgjërimi i games së produkteve, cdo here duke ndjekur konceptin e kompanisë me të cilin u krijua.

Foto Galeria:

vegla,shkall, bulona, dado,dewalt, depo, vida, mjeshter, veshje pune, diy, shkall, krause, makita, kubala, tehe, mjete, freud, filetim, rems, ngjites, matrix

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-