Array

Kerko
x km
km
Array

[rev_slider alias=”slider2″]

Showing 10 from 39 Items

Count:
Sort by:
Order:

Zveçani ( Serbian : Звечан, Shqip: Zveçan ) është një komunë në rrethin e Mitrovicës së Kosovës. Kjo është një pjesë e veriut të Kosovës, një rajon me shumicë etnike serbe që funksionon kryesisht në mënyrë autonome me pjesën e mbetur etnike…

Mitrovica e Veriut është një komunë në pjesën veriore të Kosovës e themeluar në vitin 2013. Kjo komunë është pjesë e qytetit të Mitrovicës , që ndahet nga pjesa tjetër nga lumi Ibër ( dhe ura e lumit ) . Ndarja erdhi si rezultat i krizës së Veriut…

Zubin Potoku është qytezë dhe vendbanim dhe komunë në pjesën veriore të Kosovës. Komuna e Zubin Potokut është një prej tri komunave me shumicë serbe dhe kufizohet me kufirin e Sanxhakut. Kjo komunë është e njohur për liqenin artificial Gazivoda që…

Komuna e Parteshit ( Serbian: Партеш , Shqip : Parteshi ) është një komunë në rrethin e Gjilanit të Kosovës. Komuna është e banuar kryesisht nga qytetarë serbë (regjistrimi i vitit 2011 ). Ajo është e vendosur 8 km në jug-perëndim të Gjilanit .Faqja…

Qyteti i Shtimes është 31 km larg nga kryeqendra e Kosovës (Prishtina), 48 km nga Prizreni dhe 13 km nga Ferizaj. Shtimja është udhëkryq i rrugëve regjionale, këtë segment duhet ruajtur dhe zgjeruar edhe gjatë hartimit të Planit Gjeneral Urbanistik.…

Theranda e sotme shtrihet në pjesën verilindore të Prizrenit, përkatësisht në Rrafshin e Dukagjinit. Është qendër bukur e rëndësishme meqenëse gjendet në rrugën që të lidh Prishtinën, Prizrenin, Ferizajin dhe Rahovecin. Ajo ka qenë edhe në të…

Vitia ka një sipërfaqe relativisht të rrafshet, një tokë mjaftë pjellore, sipërfaqe të konsiderueshme pyjore por edhe rrjedha të mjaftueshme të lumenjve. Vitia ka një sasi të ujërave mineral dhe jo metale. Kjo komunë, me një sipërfaqe prej rreth 300…

Komuna e Shtërpcës kap një sipërfaqe prej 247.36 km2 dhe gjendet në zonën verilindore të Maleve të Sharrit, në pjesën e epërme të basenit të lumit Lepenc, e cila quhet edhe lugina e Sirinikut. Karakteristikat e relievit dhe mundësia e shfrytëzimit…

Duke u bazuar në burime të shumta historike territori i komunës së Novobërdës ka qenë një trevë e populluar qysh në zhvillimet e hershme të njerëzimit. Novobërda posaçërisht bëhet qendër e rëndësishme në mesjetë atëherë kur edhe merr hov zhvillimi i…